Hyundai predstavlja novu Konu i Konu N Line

Hyundai je predstavio novu Konu koja se odlikuje elegantnim, sofisticiranim dizajnom, a po prvi puta bit će dostupna i sa sportskim oblogama N Line koje joj daju dinamičan izgled. Linija pogonskih sklopova poboljšana je, a nudi mnoštvo sportskih i ekoloških opcija, dok nadograđene značajke povezivosti i praktičnosti omogućuju još ugodnije iskustvo na cesti. Kona je od svog predstavljanja 2017. godine imala brzo rastući tržišni udio, a u roku od samo tri godine ovaj B-SUV postao je jedan od najpopularnijih Hyundai modela u Europi, gdje je prodano više od 228.000 primjeraka. Kona igra ključnu ulogu u Hyundaijevoj strategiji elektrifikacije, kombinirajući elektrificirane pogonske sklopove sa stilskim sub-kompaktnim SUV tipom karoserije. Uvođenjem 48-voltne blage hibridne tehnologije na dizelske i benzinske motore, Hyundai proširuje elektrifikaciju serije Kona.

S najnovijim poboljšanjima, Kona prvi puta biti dostupna kao N Line verzija, kombinirajući zabavu u vožnji i izgled koji pobuđuje emocije. Hyundai Kona N Line ističe se sportskim prednjim i stražnjim dijelom, oblogama u boji karoserije i specifičnim dizajnerskim kotačima, a sadrži karakterističnu aerodinamičnu ploču u N-stilu. Prepoznatljivi crveni šavovi, metalne papučice i N logotip na mjenjaču i na sjedalima doprinose sportskom izgledu i osjećaju.

 

 

Novost kod ovog modela je 10,25-inčni digitalni klaster, prvi put viđen u potpuno novom i20. Uz to, nova Kona također dolazi s opcijskim 10,25-inčnim AVN zaslonom, a donosi nove značajke povezivanja. Novi AVN zaslon dolazi s funkcijom podijeljenog zaslona i višestrukim Bluetooth vezama. Uz to dolazi s najnovijom nadogradnjom Bluelinka, koja uključuje korisnički profil, navigaciju, informacije o parkiranju uživo koje pružaju korisnicima informacije o mjestu i cijeni dostupnih parkirnih mjesta u blizini. Nova Kona također je opremljena dodatnim značajkama prepoznavanja glasa. Vozači mogu aktivirati i kontrolirati značajke poput klime, grijanje stražnjeg stakla i bočnih zrcala, kao i grijanje upravljača jednostavnim glasovnim naredbom. Nova značajka ovog modela je i upozorenje o vodećem odlasku vozila (LVDA), koje upozorava vozača ako ne reagira dovoljno brzo kad se vozilo ispred njih krene.

 

Nova Hyundai Kona u Hrvatskoj se očekuje krajem 2020. godine, a sve novosti i detalje moći ćete pronaći i na našim društvenim mrežama.