Hyundai predstavlja marku IONIQ posvećenu električnim automobilima

Hyundai je najavio pokretanje nove marke IONIQ posvećene električnim vozilima, otvorivši novo poglavlje kao lider u eri elektrificirane mobilnosti. Pod markom IONIQ, Hyundai će nuditi električna vozila koja su usmjerena prema kupcima i usredotočena na lifestyle rješenja u skladu s vizijom „Napredak za čovječanstvo“. Hyundai će iskoristiti vodeće znanje u proizvodnji električnih vozila te uvesti tri nova modela na tržište u naredne četiri godine, a stvaranje IONIQ marke odgovor je na brzo rastuću potražnju električnih modelima na tržištu. Kako bi ispunio misiju marke IONIQ, Hyundai će kombinirati svoje trenutne EV mogućnosti – poput brzog punjenja, prostrane unutrašnjosti i snage baterija – s budućim inovacijama koje kombiniraju dizajn, tehnologije i usluge, kako bi ujedinili doživljaj u automobilu i izvan automobila za bezbrižno putovanje.

Hyundai će pod novom markom lansirati niz brojčano imenovanih EV vozila, s parnim brojevima koji će se koristiti za limuzine i neparnim brojevima za SUV vozila. Prvi model marke IONIQ bit će IONIQ 5, srednje veliki CUV, koji će biti predstavljen početkom 2021. godine. IONIQ 5 zasnovan je na konceptu EV ’45’, koji je Hyundai predstavio na Međunarodnom sajmu automobila (IAA) 2019. u Frankfurtu, kao hommage svog prvog konceptnog automobila u povijesti.

Hyundai Motor Group je nedavno najavio da namjerava prodati milijun baterijskih električnih vozila i doći do 10 posto udjela na tržištu, kako bi do 2025. godine postao globalni lider na EV polju. Do 2025. godine želi postati treći najveći svjetski proizvođač ekoloških vozila, uz prodaju 560.000 BEV vozila (baterijska električna vozila), te dodatnu prodaju FCEV vozila (električna vozila na gorive ćelije). Pokretanje marke IONIQ posvećene EV modelima pojačava posvećenost Hyundaija čistoj mobilnosti i odražava njegovu neprekidnu transformaciju u ponuditelja pametnih usluga mobilnosti s rješenjima za vožnju s nultom emisijom.

Budite u korak s budućnosti, pratite sve novosti vezane uz IONIQ i na našim društvenim mrežama.