Hayden Paddon odnio je pobjedu na Argentinskom reliju

25. travnja 2016. – Hyundai Motorsport momčad odnijela je svoju drugu pobjedu ikada, a prvu ove sezone, u FIA Svjetskom prvenstvu u reliju (WRC). Dogodilo se to u četvrtoj utrci sezone, na uzbudljivoj završnici u Argentini.

Hayden Paddon i John Kennard, imali su senzacionalan nastup na Power Stage utrci te su zasjenili upornog Sébastiena Ogiera i zasluženo odnijeli pobjedu u izravnom dvoboju ostvarivši vremensku prednost od 14,3 sekunde.

Rezultat ne samo da označava debitantsku pobjedu Haydena Paddona na reliju, nego i prvu pobjedu za novi momčadski i20 WRC bolid u njegovom tek četvrtom nastupu. Ova pobjeda nastavak je impresivnog početka Hyundai Motorsporta momčadi u novoj WRC sezoni nakon osvajanja mjesta na postolju u Monte Carlu i Švedskoj te četvrtog mjesta u Meksiku. Ovo je prva pobjeda tima od relija u Njemačkoj 2014. godine kojom je potvrđeno drugo mjesto u poretku proizvođača.

Hayden Paddon je komentirao: “Ne mogu vjerovati! Sve se svelo na Power Stage utrku i stvarno smo se potrudili. Puno smo radili na toj etapi utrke jer mi uske i zavojite etape nisu baš najjača strana. Puno je truda uloženo u novi bolid u koji sam od prvog trenutka vjerovao da može pobijediti.”

Vođa tima Michel Nandan je rekao: “Ovo je reli vikend kojega nikada nećemo zaboraviti! Hayden je imao izvedbu života i odnio je zasluženu pobjedu. Njegova brzina i prednost tijekom Power Stage utrke bili su impresivni i ovo je fantastično za sve nas u Hyundai Motorsportu. To je naša druga pobjeda u WRC, ali prva s našim New  Generation i20 WRC bolidom u njegovom tek četvrtom nastupu. Uložili smo puno truda u ovo vozilo pa je vrlo poseban osjećaj što već sada ubiremo plodove svog rada.

Peta utrka FIA Svjetskog prvenstva u reliju održava se od 19.-22. svibnja na portugalskom reliju kada Hyundai Motorsport namjerava nastaviti pobjednički niz sa svojim New Generation i20 WRC bolidom. Sretno!

Hyundai-WRC-Argentina-Winning3